Iltamelonnat

Iltamelonnat ovat melojille kauden tärkein tapahtuma, jossa eritasoiset melojat kohtaavat.
Retket kestävät 3-4 tuntiaja sopivat kaikille normaalikuntoisille. Retken aikana rantaudutaan eväitä nauttimaan.

Hyvät eväät aloittelijoille ja pitempään meloneille löytyvät täältä  https://www.melontaopas.fi

Melontatoimikunta järjestää monenlaista muutakin ohjattua melontaa ja tapahtumia touko – lokakuun välisenä aikana.

Keskiviikon iltamelonnat on tarkoitettu kaikille uimataitoisille, jotka haluavat nauttia leppoisasta melontahetkestä. Osallistuminen ei vaadi yhdistyksen jäsenyyttä. Saapuminen kanoottivajalle klo 17.00 ja matkaan lähdetään kun kaikki on valmista, viimeistään klo 18.00. Erityisesti ensikertalaisten tulee saapua jo klo 17 ja miellellään ilmoittaa saapumisestaan vajanhoitajan puhelimeen p.0466370502. Paluu on n. klo 21.00. Retken aikana rantaudutaan nauttimaan eväistä ja joskus jopa paistamaan makkaroita tai räiskäleitä. Toki pidämme kelluntataukoja matkankin varrella lepuuttelua ja nestetankkauksen vuoksi, ja jotta ryhmä pysyy koossa. Melontaopetukseen saapuvien tulee olla vajalla viimeistään klo 17.00. Olethan ajoissa paikalla, sillä kajakit jaetaan saapumisjärjestyksessä. Tilannetta vaikeuttaa tänä kesänä se, että toisen kanoottivajan tulipalossa paloi 20 kanootti ja kaikki varusteet ja melat.

Kaikille melontaretkille on säävaraus ja vastuullinen ohjaaja päättää rannassa vesille lähdöstä. Osallistumismaksu on aikuisilta 10 € ja lapsilta 5 €/meloja. Iltamelontoihin on saatavilla viiden kerran kortti hintaan 35 €  joka ei ole perhe eikä vuosikohtainen. Omalla kalustolla melomisesta ei peritä maksuja. Maksu sisältää melontakaluston, opetuksen ja ohjauksen vesillä. Melontamaksu maksetaan ennen melontaa n yhdistyksen tilille OP FI9256200920533790. Ei uimataitoisille pienien lapsien tulosta on ilmoitettava etukäteen vajanhoitajan puhelimeen ja syytä on hankkia sopivan kokoinenn pelastusliivi, joka kiertää lapsen selälleen onnettomuustilanteissa. Vanhemmat vastaavaat omista lapsistaan koko retken  ajan.  Välttämättä lasta ei voida sijoittaa samaan kajakkiin vanhempansa kanssa. – etenkään aloittelijoiden ollessa kyseeessä.

Omalla kalustolla melomisesta ei peritä maksuja.

Osallistumismaksu maksetaan pääsääntöisesti ennen melontaa Imatran Lapinkävijät ry:n tilille OP FI9256200920533790.

Imatran Lapinkävijät ry ei vastaa osallistujien tai heidän omaisuufdelleen sattuneista vahingoista.

Mukaan tarvitset…
~ Juomapullon, joka pysyy hyvin kansinarujen alla.
~ Eväät, jotta paluumatkakin taittuu mukavasti.
~ Varavaatteet, koska illasta voi tulla viileä tai taivaalta sadella vettä. Voihan käydä vesivahinkokin, mutta tuskinpa kuitenkaan.
~ Aurinkolasit, sillä pilviselläkin säällä vesi heijastaa paljon valoa. Sankoihin voi kiinnittä lisäksi niskanyörin ja pikkukellukkeen.
~ Matkapuhelimen saa kanootin vedenpitävän kannen alle esim. Minigrip-pussissa tai voi jättää lukittuun vajaan.

Lisäksi huomioitavaa…
~ Kajakissa on lämmin istua, joten alaosan vaatetuksen ei tarvitse olla kovinkaan paksu
~ Aurinkorasvaa, päähine aina vesillä liikuttaessa, sopivan joustavat ohuet tossut (ei lenkkareita tai muita sätöksiä).
~ Varavaatteet, kännykät, jne. on hyvä pakata ehjiin muovipusseihin

 

VUODEN 2020 iltameleonnat

Melonnassa noudatetaan tämän hetkisen tiedon mukaan näitä ohjeita kesäkuusta alkaen.  Melonnan  jälkeen liivit, aukkopeitto  ja melat pyyhitään desinfektioaineella.
Välttämättä ei rantauduta eväitä syömään.  Riittävästä etäisyydestä ja käsihygieniasta huolehditaan ennen ja jälkeen melonnan. Kipeänä ei missään tapauksessa saa tulla melomaan.
Lisätietoja
Suomen kanootti ja soutuliiton ohjeet:
Koronan ehkäisy melonnassa:

Tervetuloa rentoutumaan kanssamme Saimaan aalloille!