Melontaretket

Järjestämme erilaisia päiväretkiä, jotka lähtevät pääasiassa kanoottivajoilta

Melontaretkien pääasiallinen tarkoitus on harrastaa melontaa turvallisesti yhdessä, mutta kuitenkin itsenäisesti. Suunnittelun ja alkuvalmistelut tekee melontaohjaaja ja matkalla edetään taitojen ja olosuhteiden mukaisesti. Jotkut tapahtumat ovat meille traditio ja ne pyritään toteuttamaan joka vuosi. Tässä retkiä, joita järjestämme jäsenillemme kysynnän ja resurssien mukaan.

Esimerkkinä Hiirenkorvamelonta, joka on kevyt ja helppo päiväretki. Puut puhkeavat lehteen, linnut muuttavat pohjoiseen ja me pääsemme nauttimaan kauniista kevätluonnosta tuulelta suojaisella reitillä. Kokoonnumme kanoottivajalle toukokuisena aamuna ja palaamme takaisin samana iltana. Mukaan voivat tulla sekä kokeneet, että vähemmän meloneet. Kokemattomammille melojille järjestetään paikka kaksikossa ja kaveriksi kokenut meloja. Vauhti pidetään sellaisena, että kaikki pysyvät mukana. Maatauolla tehdään tulet, keitellään kahvit ja paistellaan makkarat. Kelluntataukoja pidämme tarpeen mukaan. Päiväretkelle kertyy matkaa noin kaksikymmentä kilometriä.

Heinämelonta heinäkuussa, savusaunamelonta elokuussa. kuutamelonta  lähempänäj  syyskuuta ruskamelonta syyskuun lopussa – lokakuun alussa sekä myöhemmin järjestettävä ursuit-melonta ovat perinteisiä melontaretkiämme.

Inkkarimelonta -viikonloppu jossain lähialueella. Ohjelma laaditaan toivomusten mukaan eli melotaan päivä tai kaksi ja yövytään sisällä tai ulkona. Retken päätarkoituksena on rentoutuminen, yhdessäolo ja luonnosta nauttiminen.

Suomi Meloo -kanoottiviesti eli Suomen suurin melontaviesti sopii jo melontakokemusta omaaville jäsenillemme. Pyrimme ottamaan osaa viestiin joko omalla joukkueella tai jonkun toisen seuran kanssa yhteisjoukkueella.

Melontaretkiin liittyvät tiedustelut vajahoitajan tai melontatoimikunnan yhteystietojen kautta. Muista ilmoittautua retkille riittävän ajoissa